Лейбъристката партия: Борис Джонсън иска да продаде на САЩ британската здравна система

  • 27 ноември 2019 16:11

  • 1567
  • 2
 Лейбъристката партия: Борис Джонсън иска да продаде на САЩ британската здравна система
© getty images

Британската Лейбъристка партия обвини днес консерваторите, че водят тайни преговори със САЩ британската здравна система да бъде продадена на американски компании по силата на бъдещо търговско споразумение между двете страни след Брекзит, предаде Франс прес.

Две седмици преди парламентарните избори във Великобритания лидерът на лейбъристите Джереми Корбин представи пред журналисти 450 страници документи. Според него в тях се съдържа информация за шест кръга преговори във Вашингтон и Лондон от 2017 г. насетне между британски и американски представители за търговските отношения между Великобритания и САЩ след Брекзит.

Преднината на британските консерватори спрямо лейбъристите спадна до 7 пункта

"Тези документи потвърждават, че Съединените щати настояват националната здравна система да бъде на масата за преговори. Сега имаме доказателства, че Джонсън поставя здравната система на масата за преговори и тя ще е за продан. Става дума за тайни преговори за сделка с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския след Брекзит, сделка, която ще определи бъдещето на страната ни. Тези избори вече са битка за оцеляването на националната ни здравна система", заяви Корбин.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отрича някога да е повдигал въпроса за продажба на британската здравна система при обсъждания с американски представители.

Британският премиер уверява, че излизането на Великобритания от Европейския съюз на 31 януари ще позволи на Лондон да си върне контрола върху търговската политика.

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на няколко пъти обеща на Джонсън "прекрасно споразумение" след Брекзит, въпреки че наскоро заяви, че постигането му ще е трудно в контекста на сключената от британския премиер сделка за Брекзит с Брюксел.

Борис Джонсън обеща Брекзит за Коледа

Последвайте канала на

БТА
1567 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сашо

2019.11.27 | 18:32

2

Абсолютно вярно е. И този е троянски кон.

2019.11.27 | 16:35

1

Вицове.

Добави коментар

Водещи новини