Мигранти подлагат на натиск традиционните престъпни банди в Германия

Новодошли сирийци, иракчани и граждани на други страни променят структурата на организираната престъпност, заявяват в нов документален филм представители на федералната полиция.

Докато разследва свързани с араби престъпни семейства, федералната криминална полицейска агенция е забелязала голям брой заподозрени с чуждестранни паспорти.

„В около една трета от делата, сред заподозрените има мигранти, а това означава, че трябва да следим отблизо този феномен“, коментира началникът на агенцията Холгер Мюнх.

Само за два дни: 1350 мигранти са пристигнали на гръцки острови

Германските власти отдавна се борят с кланове с връзки с арабския свят, най-вече фамилии от ливански произход. Новопристигнали сирийци и иракчани все още не са развили престъпни структури, посочва Мюнх. Но той предупреждава да не се допуска грешката на властите от 70-те г. на XX век, когато голям брой ливански мигранти пристигат в страната.

Полицейският шеф Франк Рихтер от Есен, Западна Германия, заяви във филма на А Ер Де, че мигрантите подлагат на все по-голям натиск традиционните кланове и започват да действат като конкуренти. Наркотърговци отдавна използват иракчани за куриери, но сега властите забелязват, че някои от новодошлите се опитват „да превземат бизнеса“.

Коментари

  1. 2019.11.26 | 19:59

    Да е.ба вече няма де да отидеш и да няма или рязани или мангали. Тия отрепки превзеха света.

  2. 2019.11.26 | 18:31

    Яхабиби яхабиби яхабиби, яхабиби кажи само да :)

  3. 2019.11.26 | 17:48

    Поканихте ги да идват,сега не се оплаквайте,а се оправяйте сами и не ни эанимавайте.Ние си имаме нашите мангали в иэобилие .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет