ЕК няма реакция от Лондон заради липсата на еврокомисар

  • 23 ноември 2019 13:12

  • 439
  • 0
ЕК няма реакция от Лондон заради липсата на еврокомисар
© Pixabay

От Европейската комисия съобщиха за „Хоризонт“, че не са получили отговор от Великобритания на писмото, в което страната бе уведомена, че Комисията започна процедура за нарушение срещу нея заради отказа ѝ да излъчи еврокомисар.

Срокът за отговор изтече в полунощ. От Комисията поясняват, че ще анализират ситуацията и ще решат дали и какви стъпки ще предприемат в тази връзка.

ЕК може да съди Великобритания заради липсата на предложение на еврокомисар

По-рано този месец бе съобщено, че британското правителство е писало до следващия председател на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, за да я информира, че няма да номинира евркомисар за екипа ѝ преди изборите на Острова на 12 декември.

Европейската комисия даде ход на правна процедура срещу Великобритания заради отказа ѝ да номинира кандидат за комисар в екипа на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Великобритания признава задълженията си към ЕС и изразява готовност да не създава пречки пред съставянето на новата комисия, но уточнява изрично, че до парламентарните избори на 12-и декември няма да предлага свой кандидат за еврокомисар.

Комисията на Фон дер Лайен се надява да започне работа от 1 декември, след като не успя да направи това на 1 ноември заради отхвърлените от Европарламента кандидат-комисари от Франция, Унгария и Румъния.

Последвайте канала на

Novini.bg
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини