Американска бизнесдама: Борис Джонсън ме захвърли сякаш съм "гном"

  • 17 ноември 2019 17:11

  • 1964
  • 2
Американска бизнесдама: Борис Джонсън ме захвърли сякаш съм "гном"
© Getty Images/Guliver (архив)

Американската бизнесдама Дженифър Аркюри каза, че сърцето ѝ било разбито след приключването на приятелството ѝ с британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който, по думите й, я захвърлил като "някакъв гном", съобщават ДПА и Ройтерс.

През септември в."Сънди таймс" писа, че Дженифър Аркюри - бивша американска манекенка, насочила се към бизнеса, е получила благодарение на връзките си с Джонсън, докато е бил кмет на Лондон, общо 126 000 лири (141 000 евро) държавни средства и привилегировано включване в официални търговски делегации.

Борис Джонсън: Всички кандидати от Консервативната партия обещаха да подкрепя сделката ми за Брекзит

Джонсън заявява, че всичко е направено според правилата и няма какво да декларира. Правителствен одит миналия месец постанови, че решението да бъде дадена сумата от 100 000 британски лири на компания, управлявана от Аркюри, е било правомерно.

В интервю в документален филм на телевизия Ай Ти Ви, който ще бъде излъчен днес, Аркюри каза, че се е опитвала да се свърже с Джонсън многократно след появата на информациите във вестниците, но той не искал да говори с нея.

"Аз бях лоялна, вярна, подкрепяща и твое вярно доверено лице. Пазех тайните ти и бях твой приятел," казва тя в отговор на въпрос какво е посланието й към него според транскрипта на предаването.

Не разбирам защо ме отразя и пренебрегна сякаш съм някаква мимолетна любов за една нощ или момиче, което си забърсал в бар, тъй като аз не съм и го знаеш. Ужасно съсипана съм от начина, по който ме захвърли сякаш съм някакъв гном, казва Аркюри.

Тя неколкократно отказа да отговори на въпроси за това дали са има интимна връзка с Джонсън, който сега е в предизборна кампания преди парламентарните избори на 12 декември.

Местните лондонски власти са се обърнали към полицейски орган с молба да разследва евентуален конфликт на интереси на Джонсън. Този полицейски орган е замразил работата си по случая заради предстоящите избори, пише в."Гардиън", цитиран от ДПА. 

Последвайте канала на

БТА
1964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mr. Dickens

2019.11.17 | 21:30

2

а па оня е много убав… тъпак

2019.11.17 | 19:30

1

Толкоз си гроз.. че незнам гн Джонсън как сее хванал с теб.

Добави коментар

Водещи новини