Намесиха Владимир Путин във вота на Острова

07 ноември 2019 15:47

Намесиха Владимир Путин във вота на Острова
© Getty (архив)
1622 1

Името на Владимир Путин е било намесено в кампанията за предсрочните парламентарни избори на Острова.

Британският премиер Борис Джонсън в статия за лондонския в. Дейли телеграф е обвинил лидера на основната опозиционна сила Лейбъристката партия Джереми Корбин в симпатии към руския президент. "Ако гласувате за лейбъристите, вие може да излъчите за министър-председател човек, който нееднократно е изразявал подкрепа към настоящия стопанина на Кремъл. Човек, който е застанал зад Москва, когато бившият служител на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал са били открити отровени в южния английски град Солсбъри на 4 март 2018 г.", е продължил стопанинът на "Даунинг стрийт" 10.

Джереми Корбин

Борис Джонсън

Според Джонсън Корбин и неговите привърженици са водели кампанията си за Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон) в социалистически стил. "Тези хора искат да наложат нови данъци върху богаташите. Това е нещо, което могат да желаят почитателите на Кремъл", е написал още министър-председателят на Обединеното кралство.

Предсрочният вот е бил насрочен за 12 декември след неуспешни опити на Джонсън да прокара своето  предложение за излизането на страната  от Европейския съюз (Брекзит). Днес три партии, застъпващи оставането на Британия в 28-те, са обявили за сключено предизборно споразумение. "Ние, заедно със Зелените и Плейд Кимру (партия от Уелс), постигнахме принципна договореност", е заявила председателката на Либералнодемократическата партия Джо Суинсън. "На фона на агресивността на консерваторите на Джонсън, както и на неяснотата около позицията за Брекзит на лейбъристите, ние решихме да обединим усилия", е посочила още тя. Суинсън е допълнила, че подробности около споразумението ще бъдат огласени утре.

Джо Суинсън

Междувременно двама високопоставени членове на лейбъристите Йън Остин и Джон Уудкок са заявили, че няма да подкрепят Корбин да стане премиер. Двамата са призовали своите съпартийци да гласуват за Джонсън.

Валери Зайцев
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
обяснимо

2019.11.07 | 18:21

122014

Най-после се разкри пълната психиатрична картина на Британия.Само като им гледаме маймунските физиономии, откачените жестове и особено "стрижката" е, не може да ги приеме човек, че това са психически нормални хора. Това обяснява проявите им. Патология!!!

Добави коментар

Водещи новини