Борисов към министъра на външните работи на Чехия: Изключителна добра данъчна среда имаме

  • 05 ноември 2019 10:06

  • 1049
  • 6
Борисов към министъра на външните работи на Чехия: Изключителна добра данъчна среда имаме
© Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският министър-председател и чешкият министър обсъдиха доброто сътрудничество между България и Чехия, като подчертаха потенциала за задълбочаване на двустранните връзки в търговско-икономическия сектор. В разговора фокус бе поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционно сътрудничество, туризъм, ИТ сектор, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност.

По време на срещата премиерът Борисов изтъкна добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв.

„Изключителна добра данъчна среда имаме. Инвестиции и стабилност – ние ще държим прогнозируеми данъците до края“, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Министър-председателят Борисов акцентира и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз.

„България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, подчерта още премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той акцентира върху споразумението между ЕС и Турция, което работи перфектно. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, каза министър-председателят Борисов. По думите му Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1049 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
.,.,.,.,

2019.11.05 | 19:40

6

,..,,,..,

така

2019.11.05 | 13:13

5

така е, за това не можем да се разминем по пътищата от инвеститори. понеже ходят в турция и минават транзит от тука.

????

2019.11.05 | 12:16

4

И,този ли, ОЛИГАВИ?????????????????????????????????

Българин

2019.11.05 | 12:02

3

Той /Борисов/, има ли за някой и нещо да не е дал мнението си?! Дано някой министър-председател на друга страна, да даде и на нашите министри подобни оценки!

bree

2019.11.05 | 11:48

2

Некъв злобен коментар от дребна и бедна душа. Човече, иди на църква!

Интелигентно момче

2019.11.05 | 11:39

1

до прост, седесарски, охранен Банкянски шопар. Седесарската мутра го е прегърнал настойнически, а не само с малкия му пръст, с пишката му не може да се сравнява, победителят след циганския вот.

Добави коментар

Водещи новини