Пирати отвлякоха 9 филипински моряци край Бенин

  • 04 ноември 2019 07:53

  • 485
  • 0
Пирати отвлякоха 9 филипински моряци край Бенин
© Pixabay

Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен кораб бяха отвлечени от пирати край Бенин, предаде Франс прес, като се позова на компанията собственик на плавателния съд и на местните власти.

Атаката била извършена в събота.

Пирати отвлекли деветима членове на екипажа на кораба "Бонита", включително и капитана, край пристанището на Котону, икономическата столица на Бенин. Останалите моряци на борда, които са невредими, били разпитани вчера, съобщи управата на пристанището.

Норвежката компания собственик Угланд (Ugland) потвърди отвличането и уточни, че атаката била извършена, докато корабът чакал разрешение да разтовари пренасяния от него гипс.

Гвинейският залив, който се простира от Камерун до Либерия, се превърна в най-опасния за корабоплаване район в света, отбелязва Франс прес.

Атаките срещу кораби и отвличанията с цел получаване на откуп са сравнително често явление в района. Повечето от тях биват извършвани край бреговете на Нигерия, откъдето произхождат пиратите.

Пиратството в Гвинейския залив причинява сериозни затруднения по този важен международен морски път и струва милиарди долари на световната икономика.

Последвайте канала на

БТА
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини