Педро Санчес изключи възможността за голяма коалиция с консерваторите

  • 01 ноември 2019 17:02

  • 318
  • 0
Педро Санчес изключи възможността за голяма коалиция с консерваторите
© Gettyimages (архив)

И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес изключи днес възможността за сформиране на голяма коалиция с опозиционната Народна партия (НП) след парламентарните избори на 10 ноември, предаде Ройтерс.

Предишните избори през април завършиха с патова ситуация, а социологическите проучвания показват, че повторният вот също може да не излъчи ясен победител и всички сценарии за сделки за съставяне на правителството ще бъдат съпътствани от трудности.

,,Няма да съставим правителство с партия, която се споразумява с крайната десница, която пренебрегва насилието срещу жени, равенството между половете и демократичната история на нашата страна", заяви Санчес на митинг на своята Испанска социалистическа работническа партия.

Източници от консервативната НП неотдавна казаха, че този път може да са отворени към подобна широка коалиция, тъй като допитванията сочат, че никоя от партиите няма да получи необходимото мнозинство, за да управлява сама, а ако се обединят двете основни съперничещи си партии, те ще получат абсолютно мнозинство в 350-местния парламент.

Последвайте канала на

БТА
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини