Психиатри пратиха нападателя срещу френската джамия на съд

  • 30 октомври 2019 14:34

  • 215
  • 0
Психиатри пратиха нападателя срещу френската джамия на съд
© Getty (архив)

Психиатричната експертиза на мъжа, който е обвинен в нападение на джамия в югозападния френски град Байон, стигна до извода, че той е с частично нарушение на познавателните способности, но това не го освобождава от наказателна отговорност, предаде АФП.

След заключението на психиатрите 84-годишният Клод Синке ще се яви пред натоварения с разследването съдия-следовател, съобщи прокурорът Марк Марие. Той уточни, че националният антитерористичен отдел на прокуратурата не възнамерява да поема делото.

"Разследването ще е по обвинения в опит за убийство, нанасяне на материални щети и въоръжено насилие", съобщи прокурорът на Байон.

Марие вчера съобщи, че заподозреният казал на разпита, че искал да опожари джамията на Байон, за да отмъсти за разрушаването на парижката катедрала Нотр Дам, за което той обвинява мюсюлманите.

Синке стрелял по двама мюсюлмани на възраст над 70 години и ги ранил тежко. Той обаче твърди, че не е искал да убива никого и разузнал посещаемостта на джамията, за да може да я запали в момент, когато в нея има възможно най-малко хора.

Последвайте канала на

БТА
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини