380 км задръстване заради протест на строителни работници в Холандия

  • 30 октомври 2019 12:19

  • 883
  • 0
380 км задръстване заради протест на строителни работници в Холандия
© Pixabay

По холандските магистрали се образува 380-километрово задръстване заради протест на строителни работници срещу мерките за намаляване на азотното замърсяване, които могат да засегнат работните им места, съобщи Ройтерс. По данни на холандската служба по трафика задръстванията около Хага са дълги 380 км.

Строителни работници докараха камиони, багери и кранове на протеста.

Полицията каза, че е била издадена забрана за докарването на още тежки машини на основното място на протеста, но работниците продължават да пристигат организирано с други автомобили. В много страни имаше протести срещу емисииите на въглероден диоксид, които ускоряват климатичните промени, но Холандия е изправена и пред демонстрации на хора от строителния и селскостопанския сектор. Те протестират срещу съдебно решение от май, съгласно което страната има твърде високи емисии на азот в нарушение на европейските директиви.

Тези демонстрации започнаха през септември и днес е петата протестна проява.

Селското стопанство и строителството са най-големите замърсители на въздуха, но мнозина смятат, че двете индустрии несправедливо са обвинявани за проблем, причинен от цялото холандско общество. По предложения на политици около 18 000 строителни проекта в страната могат да бъдат спрени или да станат обект на по-стриктни правила в бъдеще, а някои животновъди може да получат субсидии да се откажат от бизнеса си или да ограничат емисиите на вредни газове.

Последвайте канала на

Novini.bg
883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини