Мечка се разходи по стълбите на румънски блок

  • 28 октомври 2019 12:10

  • 1002
  • 1
Мечка се разходи по стълбите на румънски блок
© Gettyimages

Румънските власти издадоха снощи предупреждение чрез системата Ро-алърт (Ro-alert) за присъствието на мечка на стълбите на блок в град Фъгъраш (окръг Брашов, Централна Румъния), предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Инспектората за извънредни ситуации в Брашов.

В зоната, където е забелязана мечката, е изпратен екип на Мобилната служба за спешна помощ (SMURD) и на жандармерията, предава БТА.

Аджерпрес посочва, че за втори път за последните три дни във Фъгъраш е забелязана мечка в жилищен район. В петък вечерта също бе съобщено за екземпляр, който не бе открит от специализирания екип.

В края на септември румънският Сенат прие промени в закона за лова, които изваждат мечките от списъка на защитените животни. Румънският клон на Световния фонд за дивата природа (WWF) веднага инициира петиция, която събра хиляди подписи с призив към Камарата на депутатите да премахне въпросните изменения. WWF обърна внимание, че свободният лов на мечки - без никакви ограничения по отношение на отстрелваните екземпляри, без ясен анализ от гледна точка на възрастовата и половата структура на популацията и естествения прираст - ще доведе до "непредвидими последици" върху този вид, включително "дестабилизация на популацията".

Последвайте канала на

Novini.bg
1002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дико Ц

2019.10.28 | 13:59

1

Те мангалите и мечките са свързани от векове.

Добави коментар

Водещи новини