Отнеха правата на зъболекар, убил своя пациентка, след като ѝ извадил десет зъба

  • 24 октомври 2019 11:18

  • 12062
  • 2
Отнеха правата на зъболекар, убил своя пациентка, след като ѝ извадил десет зъба
© Getty Images/Guliver (архив)

Зъболекар от Англия загуби за една година правото да упражнява професията си, след като негова пациентка е издъхнала по негова вина.

Тушар Пател е лекувал жената, която е страдала от пародонтит през лятото на 2017 г., когато е извадил десет от горните ѝ зъби. Преди това жената е приемала лекарство за съсирване на кръвта, тъй като е имала здравословен проблем. Това, което не е сторил Пател, е да предупреди пациентката си за възможни усложения и за обилно кървене през следващите часове, а в комбинация с въпросното лекарство, което е взимала, би могло да се стигне и до смъртен случай.

Така няколко часа след визитата си при зъболекаря жената колабира в дома си след обилно кървене от устата. Въпреки усилията на лекарите тя издъхва по-късно в болницата.

Аутопсията установява, че причината за смъртта е обилен кръвоизлив от мястото, където са били извадени зъбите в комбинация със страничния ефект на приеманото от жената лекарство.

От Сдружението на зъболекарите смятат, че Пател е подходил небрежно към здравето на своята пациентка, като дори не е положил оптимални грижи за нея след интервенцията, макар да е бил в бранша от 30 години, информира ''The Telegraph''.

Самият Пател е заявил, че приема решението от тази седмица за отнемане на лекарските му права за една година и обяви, че съжалява за инцидента.

Последвайте канала на

Novini.bg
12062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.10.24 | 12:18

2

kak moje angliq da gi puska tiq mangali lee boje
az ako bqh vaob6te nqma6e da gi puskam

gogo

2019.10.24 | 11:34

1

Тушар Пател toq da ne e mangal ot indiq 6tot imeto mi zvu4i na mangal ot indiq
za6to trqbva da se davat prava na ciganite ot indiq angliq trqbva da mahne tiq mangali ot indiq
indiq sa mangali ne go li vijdate

Добави коментар

Водещи новини