Европейски лидери с реакции за намирането на 39 тела в камион във Великобритания

  • 23 октомври 2019 17:07

  • 3664
  • 1
Европейски лидери с реакции за намирането на 39 тела в камион във Великобритания
© Gettyimages

Всички замесени в трафик на хора трябва да бъдат преследвани и изправяни пред правосъдието, заяви днес британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, цитиран от Ройтерс.
Изказването на Джонсън е във връзка с новината за намирането на 39 тела в камион близо до британската столица Лондон, за който се предполага, че е дошъл от България.


"Трудно е да се поставим на мястото на служителите от спешните служби, които е трябвало да отворят камиона и да разкрият отвратителното престъпление.

Знаем, че този вид търговия продължава. Всички, които търгуват с човешки същества, трябва да бъдат преследвани и изправяни пред правосъдието", категоричен бе британският премиер.

Ирландските власти ще проведат всички необходими следствени действия, ако се установи, че камионът, в който бяха намерени 39 тела, е минал през Ирландия, заяви ирландският премиер Лио Варадкар. "Очевидно имаме нужда от още информация. Това е истинска, ужасна човешка трагедия", изтъкна Варадкар в ирландския парламент.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че е шокирана от новината за намирането на 39-те тела в камион във Великобритания, предаде ДПА. Меркел съчувства на роднините на жертвите, заяви днес в Берлин говорителят на германското правителство Щефен Зайберт и увери, че Великобритания ще може да разчита на съдействието на Германия за намирането на виновните за престъплението и техните съучастници.


Полицията на Есекс заяви, че все още не е идентифицирала 39-те жертви и не е установила каква е националността им, предаде Асошиейтед прес. Висша служителка на полицията Пипа Милс заяви, че идентифицирането може да се окаже дълъг процес и че основна задача на следствието ще е да разбере как камионът е влязъл в Ирландия. Смята се, че той е пристигнал в събота с ферибот от Ирландия в пристанището Холихед в Уелс. Милс отказа да даде информация за пола на жертвите.

Според Шеймъс Лехъни, мениджър за Северна Ирландия на транспортната асоциация "Фрайт", избраният маршрут на камиона е бил необичаен, тъй като очевидно е включвал преминаване през Ирландия преди влизането във Великобритания с ферибот до пристанище Холихед. Лехъни е на мнение, че маршрутът е избран заради засилените мерки за сигурност и многото проверки на британското пристанище Дувър и на френското пристанище Кале.

Последвайте канала на

БТА
3664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2019.10.25 | 08:06

1

Аз немога да разбера защо намесват България,при положение,че ремаркето е прикачено извън нашата страна?! Само влекача е с българска регистрация.

Добави коментар

Водещи новини