Очаква се ЕК да препоръча отпадане на мониторинговите доклади за България

Очаква се днес Европейската комисия да препоръча да отпаднат мониторинговите доклади за България, съобщават източници в Брюксел.

В документа, който се очаква да бъде официално оповестен следобед, се посочва, че България е изпълнила всички препоръки на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето беше поел ангажимент до края на мандата му, т.е. преди 1 ноември тази година, механизмът за сътрудничество и проверка да отпадне. Той съществува от 12 години и следи правосъдието и вътрешния ред в България и Румъния. Дали това ще се случи ще стане ясно след заседанието на комисарите днес. Последната дума има на Европейския съвет, предава БТВ.

Очакванията са за въвеждане на нов механизъм за наблюдение във всички страни от ЕС. Унгария и Полша тревожат съюза, но подобен механизъм ще позволи да се контролират и страни като България и Румъния, се коментира в Брюксел.

Коментари

  1. 2019.10.22 | 07:43

    Поредната герберастка лъжа. Отпада тази форма на мониторинг, но се заменя с нова. Тя ужким ще бъде мониторинг за всички, но познавайки европейската йезуитщина, ще засяга единствено България, Румъния и някои непослушници като Унгария и Полша.

  2. 2019.10.22 | 07:15

    Голямаааааааааааа грешка ще направят ако отпадне мониторинга

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет