Свръхскоростен влак по линията Амстердам - Париж блъсна жена на гара във Франция

  • 21 октомври 2019 16:59

  • 1720
  • 0
Свръхскоростен влак по линията Амстердам - Париж блъсна жена на гара във Франция
©

Високоскоростната жп линия между френските градове Париж и Лил бе прекъсната днес и в двете посоки от 8.15 ч. по Гринуич, след като човек е бил блъснат от влак.

Случилото се е предизвикало сериозни закъснения, тъй като влаковете е трябвало да бъдат отклонявани, съобщи френската железопътна компания, цитирана от АФП. Компанията оператор SNCF съобщи за АФП, че влакът "Талис" по линията Амстердам - Париж е ударил човек на гарата на Атенкур, на река Сома, но не даде подробности за здравословното му състояние. Службите за спешна помощ съобщиха, че влакът е блъснал жена и тя е загинала на място.

Вследствие на инцидента свръхскоростните влакове "Талис" и "Юростар" са отклонени по други жп линии, по които се движат с по-ниска скорост, което причинява закъснения достигащи до четири часа. На информационния си сайт за пътници френската железопътна компания съобщи също, че някои влакове ще бъдат отменени. Според компанията работата на пожарната и полицията на мястото на инцидента ще продължи един-два часа, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини