Борис Джонсън в Брюксел: Тук командва Жан-Клод Юнкер

Тук командва председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, е казал британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в Брюксел, предаде Би Би Си.

Министър-председателят на Обединеното кралство е пристигнал днес в европейската столица часове след обявяването на новината за споразумението за Брекзит. Той и ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те са дали съвместна пресконференция в централата на ЕК.

"Ние днес постигнахме споразумение. Сделката е доказателство за нашата добра воля и е плод на нашите усилия. Споразумението дава сигурност и на британците, и на европейците, там където обикновените хора не се чувстват сигурни заради Брекзит. Аз се радвам за постигнатата сделка. Но фактът за Брекзит ме натъжава", е казал бившият премиер на Люксембург.

"Ние сме европейска държава", е заявил в отговор стопанинът на "Даунинг стрийт" 10. "Ние сме приятели и стабилен партньор на Европа и ще останем такива и след излизването ни от блока (очаквано на 31 октомври)", е посочил още премиерът в Лондон. Джонсън също е изразил готовността на страната му да сътрудничи с 27-те  в икономиката, сферата на сигурността и други области.

 

Коментари

  1. 2019.10.17 | 16:59

    педали и бездетни откачалки, слуги на корпорациите водят ес към черна дупка.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет