Борис Джонсън се срещна с водещи британски депутати консерватори

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е казал на среща на британски депутати консерватори, че ЕС и Обединеното кралство почти са се договорили за сделка за Брекзит, но "върхът на планината все още е отчасти забулен от облаци", заявиха източници от заседанието пред Ройтерс.

Според участник в срещата на Комитета 19221 Джонсън произнесъл кратка оптимистична реч, която била посрещната много добре.

"Имаше чувство за облекченение в залата, че сме почти на края на пътя, който беше много дълъг", обясни анонимен консерватор депутат пред Ройтерс.

Хората определено смятат, че сделка е постижима. Премиерът изрази достатъчна увереност, че това е възможно, допълни източникът. Според друг депутат Джонсън казал: "Още не сме успели. Изкачваме планината, върхът вече се вижда, макар че отчасти е забулен от облаци".

Подкрепящият Брекзит депутат консерватор Стив Бейкър казал, че изглежда сякаш сделката може би ще е поносима.

Временно, техническо споразумение за Брекзит между ЕС и Великобритания до голяма степен е готово в Брюксел днес следобед и чака "общо одобрение" от правителството в лоандон, според източници от ЕС.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет