В Малта беше почетена паметта на убитата журналистка Каруана Галиция

Активисти, политици и приятели на убитата малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция се събраха днес, за да почетат паметта й на втората годишнина от убийството й, предаде ДПА.

Множество от около 100 души постави цветя, носеше транспаранти и запази минута мълчание на мястото, където Каруана Галиция беше убита през 2017 г.

Сред тях беше представителят за свободата на медиите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Арлем Дезир, който разкритикува малтийското правителство, че не е изправило пред правосъдието поръчителите на убийството.

Малтийското правителство заяви, че "потвърждава ангажимента на компетентните органи въздаването на справедливост да продължи" и определи убийството като "шокираща атака срещу цялата страна".

Каруана Галиция, гласовит критик на премиера Джозеф Мускат, както и на лидера на опозицията Адриан Делия, беше убита при бомбен атентат срещу колата си на 16 октомври 2017 г.

Тази седмица прояви в памет на Каруана Галиция се организират и в други градове по света, сред които Брюксел, Виена, Рим, Сидни, Лондон и Прага.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет