Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс

Комисарят за цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова се срещна със съоснователя на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Двамата обсъдиха как може да се задълбочи сътрудничеството по общи приоритети за научноизследователска и развойна дейност за глобално здраве и чиста енергия.

Специален фокус те поставиха на съвместното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени продукти за справяне с инфекциозните заболявания, засягащи предимно Африка на юг от Сахара. Стана ясно, че е нужна гъвкавост при финансирането на стратегически изследвания за болести, свързани с бедността. Комисар Габриел отбеляза, че Европейската комисия вижда това партньорство в контекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в рамките на бъдещата програма Хоризонт Европа. Двамата разискваха и важността на бюджета за изследвания и иновации, които са от съществено значение за изпълнението на „зелената сделка“, както и възможностите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс възнамерява да увеличи своята част от бюджета с 20 милиарда щатски долара на година.

„Нужно е да развием по-тясно сътрудничество между множество участници на инвестиционния фронт, за да се превърнат политическите приоритети в инвестиционни стратегии. Това е от съществено значение, за да имаме пробивни иновации в полза на компаниите,  гражданите ни и за отговор на предизвикателствата на климата и енергията“, заяви българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Коментари

 1. 2019.10.09 | 16:49

  сега ще му обясни за дигитализацията и образованието.

  1. 2019.10.09 | 18:37

   Ама на тая нали и измислиха нов ресор - нещо за иновации и младеж. Цифровата икономика под нейно ръководство отбеляза невиждан успех, та затова сега ще успешва иновацията. Че чекаме. После ще и връчат "Космос и Европа" на кумицата. Ега ти дяланите камъни - калинки на евровръзкарството. А ние - ами, "... видЕхме го и добриЙОт цар, и лошиЙОт..."

 2. 2019.10.09 | 16:49

  Е ЕВРЕЙСКИ БОКЛУК УБИЕЦ. СЪС ВАКСИНИТЕ СИ ВЪВ ИНДИЯ ИЗБИВА МИЛИОНИ ЦИГАНИ.НО ТУК СЪЩАТА ТАЗИ ЦИОНИСКА МАФИЯ НИ УНИЩОЖАВА СЪС ПАРАЗИТА-МАНГАЛ.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет