18-годишна тийнейджърка сготви коня си, заплашват я с убийство

Пиа Олден е 18-годишно момиче от Норвегия, което е влюбено в две неща: конете и готвенето. През 2018 г. семейството ѝ взима нелекото решение да евтаназира любимият ѝ кон, тъй като животното е болно и ветеринарите са категорични в преценката си, че то няма шанс да оздравее.

След като го умъртвяват, месото на животното е прибрано за съхранение във фризера. Преди няколко дни обаче Олден споделя няколко снимки във социалната мрежа "Фейсбук" на кулинарните си способности – как е сготвила коня и как по-късно го е изяла. От този момент нататък тийнейджърката е засипана със стотици заплахи заради стореното от нея.

Олден, която в момента посещава кулинарни курсове, за да стане професионален готвач, е написала под статуса си в социалната мрежа: ,,Малко е странно да изям коня си, но сърцето ми на готвач ме принуди да го направя''.

След въпросната публикация момичето среща множество критики – според някои от потребителите направеното от нея е жестоко и коравосърдечно, а други споделят, че трябва да ѝ се забрани достъпът до всякакви животни. Не по-малка част от тях са стигнали и дотам да заплашват с убийство младото момиче, което от своя страна с хладнокръвие приема и критиките, и заплахите.

,,Единственото, което направих, бе да отдам чест на починалия ми кон'', твърди Пиа Олден, която впоследствие премахва снимката си от профила, информира ''La Vanguardia''.

Представители от кулинарния бранш признаха, че в съвременното общество консумирането на конско месо е табу, въпреки че то е подходящо за ядене, ако е приготвено правилно. По отношение на въпросния случай от бранша смятат, че момичето ''не е постъпило грешно''.

Коментари

 1. 2019.10.09 | 17:07

  що може да ядем прасета, агнета, а коне и кучета не - двойни стандарти

 2. 2019.10.09 | 09:58

  какво странно има да изядеш прасе, кон, кокошка, крава, заяк и т.н. това са животни за ядене.
  тия норвежки болни мозъци пак ръсят болнави идеологии.

 3. 2019.10.08 | 18:49

  Някои готвят и кучета и котки. Не ми се мисли какво ще направи, ако и се разболее домашния любимец.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет