Български моряк е загинал при инцидент край Сардиния

  • 07 октомври 2019 18:48

  • 3165
  • 2
Български моряк е загинал при инцидент край Сардиния
16 56дни
© Pixabay

Моряк от България е загинал, а друг е ранен при произшествие на товарен кораб, собственост на компанията "Грималди", който в сутрешните часове на деня е отплавал от Каляри към Порто Торес. Морската дирекция разследва случая, съобщава италианското издание Il Messagerro.

За инцидента беше информирана и прокуратурата в Сасари, която започна разследване, като повери случая на властите в Порто Торес.
Жертвата на инцидента, чието естество не се пояснява, е 24-годишен български моряк, а негов сънародник е пострадал.

Сигналът за произшествието е подаден от капитана на кораба около 10:30 часа местно време (11:30 часа българско време). Капитанът на кораба „Малта“ е поискал намесата на бреговата охрана, съобщавайки, че на борда е настъпил инцидент с един загинал и един ранен. Разследването продължава.

От външно министерство излязоха с официална информация:

Един български гражданин е загинал, а трима са пострадали при инцидент на товарния кораб “Малта” край бреговете на италианския остров Сардиния. И четиримата български граждани са моряци от екипажа на кораба, собственост на компанията „Грималди“. Единият от пострадалите българи е настанен в болница без опасност за живота. Останалите двама са преминали лекарски преглед и са освободени за домашно лечение. Посолството ни в Рим се свърза с Бреговата охрана в Порто Торес, според която инцидентът се е случил близо до Сардиния по маршрут Порто Торес-Каляри. Силна вълна е ударила моряците, докато работели на борда. Посолството ни в Рим е във връзка с италианската Брегова охрана и е в готовност да оказва необходимото съдействие. По случая италианските власти са образували разследване.

Последвайте канала на

Novini.bg
3165 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

2019.10.08 | 03:25

2

БОГ ДА ГО ПРОСТИ НА ГОСПОДИН МОРЯКА

ГРАД КОЗЛОДУЙ

2019.10.08 | 03:23

1

БОГ ДА ГО ПРОСТИ НА ГОСПОДИН МОРЯКА

Добави коментар

Водещи новини