Унгария и Румъния все още не са представили официално новите си кандидати за еврокомисари

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е все още не е получила от правителствата на Унгария и на Румъния официалните предложения за нови еврокомисари. Това съобщи говорител на ЕК.

Говорителят даде уклончиви отговори какво следва и в какви срокове, след като миналата седмица властите и в двете държави посочиха нови имена за еврокомисари. По неговите думи "процесът продължава" и се състои в изпращането на официални писма от столиците до ЕК, изслушване на кандидатите от Фон дер Лайен и полагане на изпит пред Европейския парламент.

Говорителят не потвърди и не отрече, че е възможно Фон дер Лайен да не е съгласна с някое от предложените нови имена. Той не опроверга и изразеното съмнение, че е възможно ЕК да очаква резултата от гласуването в четвъртък на вота на недоверие на румънското правителство.

Комисарите, предложени досега от Румъния и Унгария, бяха отхвърлени от правната комисия на ЕП в края на септември. Това наложи Букурещ и Будапеща да предложат нови имена, чието оповестяване досега остава "неофициално".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет