Италианската полиция арестува за предполагаем трафик двама мигранти

  • 27 септември 2019 18:51

  • 602
  • 0
Италианската полиция арестува за предполагаем трафик двама мигранти
© Pixabay

Двама мигранти, пристигнали в Италия тази седмица с хуманитарния кораб "Оушън вайкинг", са арестувани по обвинения в трафик, заяви днес италианската полиция, цитирана от ДПА.
Има подозрения, че двамата египтяни са управлявали плавателния съд, на който са били спасените от "Оушън вайкинг" 182 мигранти.


Полицията е задържала заподозрените, след като е разпитала други мигранти, пътували с тях, и е проучила видео материали от техните мобилни телефони.

Като доказателство органите на реда посочиха твърденията на мигрантите, че двамата мъже не са били задържани в Либия. Другите мигранти платили пари в началото на своето пътуване, но след като пристигнали в Либия, били държани дни наред в някакъв склад. Въоръжени и маскирани мъже после ги ескортирали до плаж и ги накарали да се качат на дървена лодка. За разлика от тях двамата задържани от италианските власти се качили по своя воля на плавателния съд.
"Оушън вайкинг" акостира в италианското пристанище Месина във вторник.

Италианското вътрешно министерство каза вчера, че 124 от мигрантите на кораба ще бъдат преместени в други пет европейски страни - Франция, Германия, Португалия, Ирландия и Люксембург.

Последвайте канала на

Novini.bg
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини