Борис Джонсън отправи предизвикателство на опозицията да внесе вот на недоверие срещу него

  • 25 септември 2019 21:46

  • 2741
  • 4
Борис Джонсън отправи предизвикателство на опозицията да внесе вот на недоверие срещу него
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отправи днес предизвикателство към британската опозиция, като я призова да внесе предложение за вот на недоверие срещу правителството му, за да се излезе от блокажа на политическата криза за Брекзит, предадоха световните агенции.

"Искам да постигна Брекзит", подчерта Джонсън пред британските депутати. Той на няколко пъти повтори това и ги прикани да внесат предложение за гласуване на вот на недоверие.

Джонсън говори пред Камарата на представителите в първия ден, след като тя поднови работа след решението на Върховния съд да анулира премиерското решение да суспендира работата й за пет седмици в навечерието на насрочената дата за Брекзит.

Пред депутатите Джонсън каза, че Върховният съд е допуснал грешка, като е постановил подновяване на работата на парламента, предаде ТАСС.

Премиерът каза, че парламентът е "парализиран" и го обвини, че не иска Брекзит изобщо да се случва, допълва ДПА.

Преди това в интервю за телевизия Ай Ти Ви Джонсън каза, че британското правителство ще уважи закона и ще напусне ЕС, както е запланувано на 31 октомври, предаде Ройтерс.

Британските депутати приеха закон срещу Брекзит без сделка и Джонсън каза, че ще постигне споразумение с ЕС, но е готов да изведе страната от съюза и без сделка.

Същевременно днес лидерът на лейбъристите Джереми Корбин каза, че опозицията иска първо отсрочка на датата за Брекзит, а после да има предсрочни избори, за които настоява Джонсън.

"Много е просто - ако искате избори, първо получете отсрочка на датата за Брекзит и хайде тогава да имаме избори", заяви Корбин, предаде Ройтерс.

Същевременно британският в. "Телеграф" съобщи, че Джонсън ще има среща с депутатите от Консервативната партия утре сутринта и ще говори пред тях в опит да повдигне духа им преди партийната конференция на торите, която започва в неделя, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
2741 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Заю Баю

2019.09.28 | 20:12

4

"Джонсън каза, че британското правителство ще уважи закона и ще напусне ЕС, както е запланувано на 31 октомври".
Ами тъй де! Британското правителство да напусне ЕС на 31 октомври - прав му път. Другите от Острова - остават.

к

2019.09.26 | 11:49

3

Клоун ;)

Уча се !

2019.09.26 | 08:29

2

Откачалник !

2019.09.25 | 23:11

1

Малоумник!

Добави коментар

Водещи новини