Щрахе отрича да е злоупотребявал с партийни средства

Броени дни преди парламентарните избори Австрийската партия на свободата отново е забъркана в скандал. След като бяха разпространени съобщения, че бившият й ръководител Хайнц Кристиан Щрахе е харчил партийни пари за лични нужди, днес той отрече в съобщение на своята "Фейсбук" страница да е злоупотребявал със средства на виенската организация на партията, която му била одобрила сметка от 10 000 евро месечно за допълнителни разходи.

Преди два дни беше арестуван бивш бодигард на Щрахе, който неправилно е отчитал парите за командировки и други разходи, свързани с партийна дейност. Междувременно бодигардът е изключен от партията и е пуснат от ареста.

Според Щрахе сметката е била за разходите на целия му екип, за командировки и други акции, медийни изяви и суми за представителни нужди, които са били покривани от тези пари.

Както съобщава вестник "Стандард" допълнителните разходи на бившия партиен шеф са били известни на доста широк кръг от хора още по време на предизборната кампания за местните избори във Виена през 2015 година.

Източник на вестника е съобщил още в края на май тази година, че адвокатът, забъркан в "аферата Ибиса", която "взриви" австрийското правителство, е предложил още преди четири години на Австрийската народна партия /АНП/, Австрийската социалдемократическа партия /АСДП/ и на партията НЕОС компроментиращ материал за Щрахе.

След като е станало известно за допълнителните разходи, информаторът е допълнил, че още през 2015 година разговорите са се водили около "конкретни командировъчни", посочва вестник "Стандард". Според него АНП, АСДП и НЕОС са знаели за това още преди четири години. Вероятно адвокатът е получил сведенията от бодигарда на Щрахе. Двамата са се познавали отдавна, бодигардът е клиент на адвоката от 2011 година.

Коментари

  1. 2019.09.25 | 23:15

    Брей , явно не само тука стават такива работи

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет