Семейството на 14-годишния Георги, заподозрян за изнасилване в Мюлхайм, може би ще бъде върнато в България

Още през юли, непосредствено след изнасилването, градските власти в Мюлхайм провериха възможността за репатриране, но стигнаха до извода, че семейството на Георги С. - като български граждани - се ползва от правото на свободно придвижване в ЕС. Според правилата в ЕС, граждани на една държава, които трайно пребивават в друга, най-късно след пет години трябва да докажат, че изкарват прехраната си с доходи, а не само със социални помощи.

„Човек, който няма работа и не е в състояние да докаже, че сериозно си търси работа, може да бъде върнат в родината си", обясни говорителят на общината. В рамките на проверката, започнала още през юли, общинските власти в Мюлхайм установили, че семействата на четири от момчетата, заподозрени като участници в груповото изнасилване, имат трудови доходи в Германия.

За семейството на Георги С. досега също се смяташе, че има подсигурен доход. През юли бащата Зарко С. беше представил току-що сключен трудов договор с едно заведение за скара в града, но проверката установила, че договорът е фалшив. „Собственикът на заведението каза, че изобщо не познава такъв човек", съобщи говорителят на кметството Фолкер Вибелс.

След установяването на този факт общинските власти започнаха процедура по репатрирането на семейство С. за България. Всъщност, по-голямата сестра на Георги заедно с детето си вече доброволно се е върнала в България.

Семейството може да обжалва тази процедура, но ако решението бъде потвърдено, българските граждани ще разполагат със срок от 4-6 седмици, за да се приберат доброволно в родината. В противен случай ще бъдат върнати принудително.

При това положение прокуратурата трябва да реши дали 14-годишният Георги С. ще бъде репатриран, без да бъде съден в Германия. Говорителка на прокуратурата поясни, че при подозрение за тежко престъпление обикновено не се допуска репатриране.

Ако Георги С. все пак бъде репатриран без съдебно производство в Германия, за него ще има отметка в Шенгенската информационна система, според която при първото му следващо влизане в Германия срещу него автоматично ще бъде възобновено съдебното производство.

Нека да припомним фактите:

Срещу трите заподозрени 14-годишни момчета, произхождащи от България, се води разследване по подозрение в изнасилване. Следствието смята, че на 5 юли тази година пет момчета, две 12-годишни и три 14-годишни, са завлекли 18-годишна жена в горичка край детска площадка в германския град Мюлхайм, където групово са я изнасилили. И петимата малолетни са български граждани.

Малко след деянието предполагаемите извършители са задържани, а срещу основния заподозрян - 14-годишния Георги С. - е издадена заповед за арест поради опасност от рецидив - момчето вече няколко пъти е имало прояви на сексуално насилие. Медиите твърдят, че в края на миналата година Георги С. вече веднъж е изнасилил същата млада жена.

Коментари

 1. 2019.09.29 | 12:08

  Колкото по-неграмотни, толкова по-потентни... Кастрация за такива безполезни и зловредни нерези!!!

 2. 2019.09.26 | 05:20

  На тях им писна да ги изнасилват, сега да се готвят българите... Боже, пази от такива съграждани! Нали можеха уж да ги интегрират с работа и училище?! Май, май не става при всички. Такъв е материалът.

 3. 2019.09.26 | 00:39

  Меркел ако иска ще и ги пратим всичките до един мангали, имаме в излишък

 4. 2019.09.25 | 22:11

  Халал да са ви циганите дръжте си ги

 5. 2019.09.25 | 21:20

  To4no be tozi e meles ot indiq
  Da se maha v indiq

 6. 2019.09.25 | 20:29

  Той беше прав!

 7. 2019.09.25 | 20:25

  Да му пуснат газ на тоя примат !!!

 8. 2019.09.25 | 20:20

  сигъни са мангутани. орки. роми дори но не са българи!!!!!!!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет