Силвио Берлускони е най – богатият италиански политик

  • 19 март 2012 15:00

  • 814
  • 0
Силвио Берлускони е най – богатият италиански политик
© gettyimages

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 е най-богатият политик в страната, предаде РИА Новости.

Политикът е спечелил над 48 млн. евро през изминалата година, става ясно от данъчната му декларация. Доходите на Берлускони се увеличили със 17% през 2011 г. В документа е посочено, че той не е купувал нови коли, яхти и акции. Политикът се сдобил с къща на италианския остров Лампедуза, който бе залят от имигрантска вълна през миналата година. Освен това Берлускони притежава пет апартамента в родния си Милано, недвижими имоти и в други части на страната и няколко къщи на Карибите.
Наследникът на Берлускони на премиерския пост Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна е спечелил в пъти по-малко. Декларираните доходи на сегашния ръководител на кабинета в Рим са на стойност 1,515 млн. В същото време премиерът е най-богатият от шестте пожизнени сенатори.

Почетната длъжност се дава на изтъкнати италианци, с принос към развитието на страната. Освен това пожизнени сенатори по право са и бившите президенти на държавата, припомня руската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини