Консулството ни в Брюксел: Смъртта на българин в китайското посолство е мистерия

  • 25 септември 2019 08:43

  • 2517
  • 1
Консулството ни в Брюксел: Смъртта на българин в китайското посолство е мистерия
© Посолството на Китай в Брюксел

Усилията на консулската служба са насочени към оказването на помощ на близките на починалия български гражданин. Направен е контакт с общинските и болничните власти. Близките трябва да вземат решение как да се подходи към тялото на покойника. Това коментира пред БТВ Малин Месалски, завеждащ консулската служба към посолството ни в Брюксел.

Как е попаднал в китайското посолство е от конпетенцията на разследващите власти. Направили сме контакт и с погребалната агенция, избрана от близките. Насочихме ги към процедурните стъпки за безпроблемното репатриране на нашия сънародник“, допълни той.

„В писмото на Интерпол е записано, че полицейски патрул се е явил на адреса на китайското посолство. За по-подробна информация трябва да се изнесе от властите, които поддържат връзка с разследващите. Въпросите по случая се разглеждат изключително правилно“, увери Месалски.

„МВР ме уведоми за случая и ме ангажира да се свържа с близките. Това вече е направено. Какво е правел българинът в китайското посолство е мистерия към момента. Всяко посолство полага неимоверни усилия, за да защити територията, която му е дадена“, каза още представителят на консулството ни в Брюксел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
к

2019.09.25 | 12:47

1

`Нищо не знаем. Ние сме тук да си взимаме заплатите. От къде на къде ще ни питат. Да си питат местната полиция и китай. `

Добави коментар

Водещи новини