Млад българин открит мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел

  • 24 септември 2019 12:24

  • 4361
  • 2
Млад българин открит мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел
© Getty Images/Guliver

Мистериозна смърт на българин в белгийската столица. 36-годишният Искрен Йорданов от Русе е бил намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел.

Починалият е заминал за Белгия при приятелка на 13 септември. Два дни по-късно говори с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма. На 20 септември семейство в Русе е потърсено от полицията, за да ги уведомят, че Искрен е починал в Брюксел на територията на китайското посолство.

Информацията до българските власти е подадена от Интерпол, а всички опити на близките да получат още информация от посолството ни в Брюксел и Външно министерство до момента са без резултат.

В неделя вече започна да ми звъни и каза, че ще има страхотен проблем. После телефонът се изключи и край. Последно го чух в 7.30 ч. Оттогава вече никаква връзка, абсолютно никаква. Искам да разбера истината, да знам къде е тялото му, какво се е случило, какво е преживял, каза майката на Искрен – Елка Дочева, цитирана от БТВ.

От МВнР обявиха, че консулът ни в Белгия работи по случая и очаква информация от властите в Брюксел. Той е разговарял с близки на починалия и оказва пълно съдействие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4361 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.24 | 15:01

1

Тоя 100% е ходил до Белгия да пренася дрога . Приятелката е за парлама. Каквото е търсил е намерил , да мрат такива боклуци.

***

2019.09.24 | 15:17

2

Животно

Добави коментар

Водещи новини