Корбин обеща да остави лейбъристите сами да определят партийната позиция за Брекзит

Британският опозиционен лидер Джереми Корбин каза днес, че от партията му зависи каква кампания ще води при евентуален втори референдум за Брекзит. Той обеща да даде на гласоподавателите избор между оставане в Европейския съюз и "надеждна" сделка, предаде Ройтерс.

В началото на годишния конгрес на Лейбъристката партия в английския крайморски град Брайтън Корбин е подложен на натиск от партийни членове и дори от някои от високопоставените лейбъристи недвусмислено да подкрепи при нов референдум идеята за оставане.

Но досега лейбъристкият лидер, който е с леви убеждения и е критично настроен към ЕС, поддържа неутрална позиция и казва, че е по-важно партията да е единна и толерантна както към привържениците на оставането, така и към искащите да напуснат блока.

Запитан дали лейбъристите ще водят кампания за оставане в ЕС, или за напускане със споразумение, Корбин каза пред Би Би Си, че ще организира специален конгрес или среща, за да бъде определена позицията на партията.

"Аз ръководя партията, предвождам партията с гордост, гордея се колко демократично е устроена и ще приема, разбира се, каквото и решение да вземе тя", каза Корбин.

"Ще представим и двете гледни точки на британския народ и ще кажем: "Ето това е най-добрата сделка, която можахме да сключим, ето това е вариантът за оставане и - надяваме се - за реформа", добави той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет