Три четвърти от сирийските мигранти в Германия получават помощи за безработни

Около три четвърти от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или частично на помощи за безработни, сочи официалната статистика, цитирана от ДПА.

Данните на агенцията по заетостта за август показват, че 74,9 процента от сирийците в трудоспособна възраст попадат в тази група.

Равнището на безработица сред сирийците е 44,2 процента през юни, което е с над 5 процентни пункта по-малко, отколкото предходната година.

Данните за безработните не включват хора, които посещават езикови курсове или курсове за интеграция. Тези от тях, които печелят прекалено малко, за да покрият основните си разходи, могат да получават помощи за безработни.

При пристигането си в Германия сирийците, търсещи убежище, получават пари от държавата като бежанци. Тъй като молбите им за убежище обикновено са обработвани по-бързо от молбите на другите бежанци, те често и по-бързо попадат в националната система за осигуряване при безработица.

Около 43 процента от афганистанците в трудоспособна възраст получават помощи за безработни, а равнището на безработица в тази група е около 26 процента през май.

Експертите отбелязват, че тъй като афганистанците имат по-малък шанс да получат бежански статут, отколкото сирийците, те не получават автоматично правото да посещават държавно финансираните езикови и интеграционни курсове и влизат в редиците на работната сила по-бързо. Това се отнася и за бежанците от други страни, чиито молби имат по-малък шанс за успех.

Равнището на безработица сред германските граждани е 4,7 процента, а сред чужденците - 12,7 на сто през разглеждания период.

Коментари

 1. 2019.09.22 | 19:53

  Мамооооо. Я аз искам да съм бежанец!

 2. 2019.09.22 | 18:14

  Също 3/4 От българските граждани са на помощи.

 3. 2019.09.22 | 17:59

  Май г-жа Меркел е успяла да накара голяма част от мигрантите и бежанците да работят...

 4. 2019.09.22 | 17:14

  Меркел - убийц..та на Европа.Историята вече ѝ отреди това място,но злото е сторено безвъзвратно.Да отвориш врати и да хрантутиш завоевателите си,да позволиш паразити да изсмукват кръвта на собствения ти трудолюбив и цивилизован народ!Тази зловеща фигура заслужава само едно име -национален предател.

 5. 2019.09.22 | 16:52

  По-лесно и беше да бягат вмисто до се борат в родината си. Европа вече бизвъзбратно и съсипана! Трабват ни хора като Орбан и Салвини,или да се роди човек като Субиески,спасил Европа от ордите!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет