Екоактивисти прекъснаха парламентарен дебат в Швейцария

  • 19 септември 2019 14:38

  • 324
  • 1
Екоактивисти прекъснаха парламентарен дебат в Швейцария
©

Екоактивисти прекъснаха дебатите в долната камара на швейцарския парламент с песен и разпъване на транспарант, предаде Франс прес.

Под акомпанимента на песента "The final countdown" (Последното обратно броене) природозащитниците разпънаха на един от балконите на залата транспарант с надпис "Обратно броене - Остават 16 месеца", имайки предвид заложена цел за намаляване на емисиите парникови газове в Швейцария.

Действащият от 2013 г. закон за въглеродния диоксид налага до 2020 г. тези емисии в страната да се понижат с най-малко 20 процента в сравнение с равнището от 1990 г.

Тази цел отговаря на националния ангажимент, който Швейцария е поела в Протокола от Киото, но според федералната служба за околната среда, има опасност тя да не бъде постигната.

След като разпънаха транспаранта си около 70 млади хора запяха "Бела чао", песен на италианската съпротива през Втората световна война.

Екоактивистите искат конкретни мерки за борба с климатичните промени. Обсъждане на такива мерки ще се състои в швейцарския парламент в следващите дни.

Последвайте канала на

БТА
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да

2019.09.19 | 15:27

1

да им свалят заплатите 40%, потреблението им ще падне, производстовото и от там емисиите.

Добави коментар

Водещи новини