Нови загинали и спасени мигранти в Средимземно море

Най-малко двама души се удавиха и 14 изчезнаха безследно, след като край бреговете на Тунис днес се преобърна пълен с мигранти плавателен съд, поел към Европа, предаде АП.

Край бреговете на Либия спасителен кораб е качил на борда 109 човека от две несигурни лодки. Според данни, огласени днес от службата на ЕС по миграцията, броят на хората, потърсили международна защита в 30 европейски страни, е нараснал през юли с 26 на сто на месечна база. От началото на годината техният брой е около 400 500, повече от същия период през миналата, но по-малко от нивата през 2015 и 2016 г., когато доста повече от един милион, предимно от Сирия и Иран, навлязоха в ЕС.

Последните смъртни случаи в Средиземно море са регистрирани край тунизийския град Сфакс. Бреговата охрана на Тунис съобщи, че са спасени девет души от преобърналата се лодка, извадени са от водата две мъртви тела и се издирват 14 изчезнали.

Тунизийските власти казаха, че за последните два дни са задържали 192 души и са спрели 10 лодки към Европа. 

Коментари

  1. 2019.09.17 | 22:48

    da zagivat vse povece manafi nikoi osvem hemafrodita vav evropa niama nujda ot tiah to da se jivee vav evropa na socialni pomoshti e dobre no vsiako neshto si ima cena.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет