Жан-Клод Юнкер: Брекзит разговорите с Борис Джонсън преминаха добре

Председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето посочи, че първите негови Брекзит разговори с британския премиер Борси Джонсън са преминали добре.

Той отбеляза, че по време на работния обяд в Люксембург е казал на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, че той трябва да представи работещи предложения за замяна на ирландския предпазен граничен механизъм, който е част от споразумението за развода на Великобритания с ЕС.

"Президентът Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето припомни, че отговорността на Обединеното кралство е да предложи законни оперативни решения, които да са съвместими със Споразумението за оттегляне", се казва в изявление на Европейската комисия след днешната среща на двамата лидери, предаде Ройтерс.

"Президентът Юнкер подчерта продължаващото желание и отвореност на Комисията да проучи дали тези британски предложения отговарят на целите на предпазния ирландски механизъм. Такива предложения все още обаче не са направени от страна на правителството във Великобритания", се посочва още в изявлението, цитирано от БНР.

В изявление от кабинета на Борис Джонсън се посочва, че британският премиер и председателят на ЕК са имали конструктивна среща по време на която двамата лидери се съгласиха да "засилят" Брекзит преговорите в опит да гарантират, че Великобритания ще напусне Европейския съюз със сделка.

Според изявлението на "Даунинг стрийт" 10 след срещата, Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отново е настоял, че ще изведе Великобритания от единния блок в края на октомври с или без двустранна сделка, но се изтъква, че британският премиер предпочита контролиран Брекзит (със сделка).

"Премиерът потвърди ангажимента си към "Белфасткото споразумение" от 1998 година, известно още като "Споразумение от Разпети петък" и решимостта си да постигне сделка, която не включва ирландски предпазен механизъм и която парламентаристите на Обединеното кралство биха могли да подкрепят", се посочва в изявлението от кабинета на британския премиер.

"Лидерите на ЕК и Обединеното кралство се съгласиха, че дискусиите трябва да се активизират и че срещите скоро ще се провеждат ежедневно", заяви говорител от кабинета на Джонсън след срещата с председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. "Беше договорено разговорите да се проведат и на политическо ниво между европейския Брекзит преговарящ Мишел Барние и британския секретар по Брекзит - Стивън Баркли, като също така ще продължат и разговорите между Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и Борси Джонсън".

Борси Джонсън е на посещение в Люксембург, където обсъди въпросите за Брекзит на работен обяд с Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, включващ охлюви, сьомга и сирене, след което разговаря и с люксембургския си колега Ксавие Бетел.

Ксавие Бетел остана сам след напускане на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е на съвместния брифинг.

Той обаче беше освиркан от протестиращи след срещата си с Ксавие Бетел и това накара Джонсън да отложи планирания пред репортери съвместен брифинг на двамата премиери.

Протестиращи крещяха "засрами се" и "спри да лъжеш, Джонсън", докато той напускаше срещата си с Ксавиер Бетел. Това принуди премиерът на Люксембург да се окаже сама на подиума за брифинг след срещата с британския си колега.

Това не попречи на премиерът на Люксембург да нападне британския си колега Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за това, че не предложил сериозни алтернативи за пробив под отношение на Брекзит сделката преди  датата за развода на 31 октомври и че се е опитал да обвини единния блок за този "кошмар".

"Не правете ЕС лошият човек", каза Бетел пред журналистите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет