Салвини: Ще предизвикаме серия от референдуми, за да осуетим реформите на новото правителство

  • 16 септември 2019 06:56

  • 1435
  • 3
Салвини: Ще предизвикаме серия от референдуми, за да осуетим реформите на новото правителство
© gettyimages (архив)

Италианската крайнодясна партия "Лига" ще предизвика серия от референдуми, за да осуети реформите на новото правителство, заяви партийният лидер Матео Салвини, цитиран от Ройтерс.

Салвини каза, че бившите му коалиционни партньори от Движение "Пет звезди" са предатели. Правителството на "Лига" и Движение "Пет звезди" 14 месеца управлява Италия, преди Салвини да се оттегли от коалицията миналия месец. Движение "Пет звезди" формира ново коалиционно правителство с бившите си противници от левоцентристката Демократическа партия, а Салвини стана част от опозицията.

"Ще се изправим срещу тези предатели, които са се затворили в кабинетите си. През идните месеци ще има правителство на народа", каза Салвини на митинг в малкия град Понтида в региона на Ломбардия. Лидерът на "Лига" обеща с референдуми да попречи на приемането на законопроекти на новото правителство.

За произвеждане на референдум в Италия са необходими подписите на 500 000 граждани. Салвини се закани, че ако новото правителство посегне на приетото по инициатива на "Лига" законодателство по въпросите на имиграцията, "няма да съберем 500 000, а пет милиона подписа, за да защитим свещените граници на страната ни". Салвини призова по-рано за демонстрация в Рим на 19 октомври, която да се превърне в "празник за националната гордост", информира БТА, позовавайки се на ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1435 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кресльовци ...

2019.09.16 | 08:57

1

Кой печели от хаоса, другарю Салвини?

СОРОСОИДЕН ПЕДАЛ-ТРОЛ

2019.09.16 | 10:36

3

А ТИ КАКВО ПЕЧЕЛИШ? ДОЛАРИ?

2019.09.16 | 09:47

2

dano uspeesh silvani pojelavam ti go no s-u hemafrodita merkel i pederasat makron shte ti e trudno no uspeesh li vadi si darjavata ot tozi pederaski saiuz.

Добави коментар

Водещи новини