Украйна се тревожи, че Германия и Франция ще я накарат да прави неприемливи отстъпки на Русия

  • 13 септември 2019 18:53

  • 1531
  • 2
Украйна се тревожи, че Германия и Франция ще я накарат да прави неприемливи отстъпки на Русия
© Pixabay

Пратеникът на украинския президент на преговори за мир с подкрепяните от Русия сепаратисти Леонид Кучма каза, че е разтревожен, че лидерите на Франция и Германия ще притискат президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да прави неприемливи отстъпки пред Русия, предаде Асошиейтед прес.

Кучма посочи, че украинското правителство е под натиск да одобри план за произвеждане на местни избори в районите под контрола на сепаратистите, без украинското правителство да получава право да наблюдава или контролира процеса на гласуването.

Високопоставеният представител на Кремъл Юрий Ушаков заяви днес, че Русия е готова да участва в четиристранни преговори в Париж за даване на нов тласък на намиращия се в застой украински мирен процес, но предупреди, че тя има строги предварителни условия, за да го направи, предаде Ройтерс.

Ушаков допълни, че засега няма уточнена дата за такава четиристранна среща и че Москва има три предварителни условия, за да се съгласи да присъства на нея. Първо, съперничещите си въоръжени сили в Източна Украйна трябва да бъдат разделени от двете страни на линията за контакт, каза Ушаков. Той изтъкна, че също така трябва да бъде договорен специалният статут на Донбаския регион, както и че трябва да има предварително споразумение за това какви следва да са заключенията от срещата на високо равнище.

Ушаков каза, че не изключва срещата в четиристранен формат (Украйна, Русия, Франция и Германия) да се проведе през октомври.

Силите на Киев се сражават с проруските сепаратисти в Донбаския регион в Източна Украйна от 2014 г. Конфликтът там отне живота на повече от 13 000 души. Спорадични сражения продължават, въпреки споразумение за прекратяване на огъня.

Последвайте канала на

БТА
1531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.13 | 21:58

2

Русия е световен диверсант.Трябва да бъде изключена от всякаде.

Друго

2019.09.13 | 19:52

1

За американските шпиони няма ли да попитате?

Добави коментар

Водещи новини