Орбан: Ако Сърбия беше в ЕС през 2015 г., нелегалните мигранти нямаше да стигнат Германия

Унгарският премиер Виктор Орбан каза днес, че западните държави в Европейския съюз страдат от "умора от разширяването" и използват по-новите членове като изкупителна жертва за собствените си проблеми, предават Асошиейтед прес.

Орбан заяви по държавно радио, че ако държави като Сърбия са били част от ЕС по време на миграционната криза през 2015 г., "незаконните мигранти нямаше да стигнат до Германия".

Унгарският лидер каза, че очаква бившият унгарски министър на правосъдието Ласло Трочани, номиниран за еврокомисар по политиката на съседството и разширяването на ЕС, да преживее "разгорещени моменти" на предстоящото изслушване преди гласуването в Европейския парламент на състава на новата Европейска комисия.

Унгария е изправена пред санкции на ЕС във връзка с върховенството на закона и демократичните процедури, включително заради закони, влезли в сила докато Трочани беше министър.

Орбан обаче каза, че не би могло да има професионални възражения към Трочани, а само такива, свързани с това "че е унгарец".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет