Журналист предрече самоубийство на Матео Салвини

  • 07 септември 2019 16:16

  • 2490
  • 1
Журналист предрече самоубийство на Матео Салвини
© Getty Images/Guliver

Журналист от италианското радио РАИ призова лидера на партията "Лига", бивш вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини да сложи край на живота си, с което предизвика вълна от гласове в подкрепа на крайнодесния политик, както и разследване по случая, съобщи Франс прес.

По повод решението на Салвини от началото на август да предизвика падане на коалиционното правителство с участие на Лигата и на Движение 5 звезди радиожурналистът Фабио Санфилипо му отправи чрез Фейсбук послание, цитирано днес във в. "Република". Авторът твърди, че италианският политик "се е обесил сам".

"Ще изгубиш 20 до 25 на сто бъдещи гласоподаватели, знаеш ли това? И какво ще правиш сега? Нямаш работа, не знаеш нищо да правиш, нямаш място в Европарламента, изгуби министерския си пост", изброява той.

"Наистина си в парламента (Салвини е сенатор, уточнява АФП), но с оглед живота, който си свикнал да водиш, до половин година ще си теглиш куршума", пише журналистът.

"Съжалявам за дъщеря ти, но тя ще има време да се възстанови, стига да получи грижи от компетентни лица", добавя Санфилипо по повод малката дъщеря на Салвини.

Според "Република" впоследствие посланието е било изтрито.

РАИ заяви, че започва разследване. Междувременно основният политически противник на Салвини - левоцентристката Демократическа партия, заместила "Лигата" в правителството, подкрепи нейния лидер. "Нападките срещу Салвиин са тежки и неприемливи", заяви депутатът-демократ Микеле Анцалди.

Журналистът от РАИ не би трябвало да преминава "границата на приличията и на човешкото уважение", заяви Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, бивш премиер от левицата.

Самият журналист, цитиран тази сутрин в медиите, се защити с думите: "Бих написал това послание отново, без обаче да споменавам момичето и като уточня по-добре казаното за самоубийството на водача на Лигата.

Думите за самоубийство "не са покана да се застреля, а констатация, че се е унищожил сам като политик", увери Санфилипо.

"След това медийната машина на Лигата бързо се вкопчи в думите ми, за да ги използва, както й е удобно", добави той.

Последвайте канала на

БТА
2490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ferdi Mravkata

2019.09.07 | 16:50

1

I Az

Добави коментар

Водещи новини