Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан

  • 03 септември 2019 21:15

  • 481
  • 0
Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан
© getty images

Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан, последвала свалянето на президента Омар ал Башир през април, заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Асошиейтед прес.

Маас е на посещение в суданската столица Хартум - това е първата визита на германски дипломат в Судан от 2011 г.

Посещението на Маас е част от опитите на Германия да помогне на Судан да възстанови икономиката си и да бъде постигнат мир с действащите в страната въоръжени групировки.

Маас пристигна в Судан две седмици след сформирането на правителство на продемократичното движение и военните лидери на Судан, което се планира да управлява за период от над три години преди произвеждането на избори.

Маас проведе съвместна пресконференция с новия премиер на Судан Абдала Хамдок, на която каза, че Берлин ще обсъди с международната общност как да бъде сложен край на изолацията на Судан.

Външният министър на Германия изтъкна, че ще обсъди с Бундестага начини, по които Берлин да спомогне за икономическо сътрудничество с новото суданско правителство.

Маас се срещна и с военния лидер генерал Абдел Фатах ал Бурхан. На срещата с него министърът подчерта важността на това властта да бъде предоставена на цивилно правителство.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини