Започна церемонията за 80- годишнината от началото на Втората световна война във Варшава

Президентът на Полша Анджей Дуда откри днес във Варшава главната церемония по повод 80-годишнината от нацистката инвазия в страната, сложила началото на Втората световна война, предадоха осведомителните агенции.

Присъстват десетки представители на други страни, сред които вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, канцлерът и държавният глава на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Франк-Валтер Щаймайер, както и българският президент Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Полски войници изпяха химна на Полша и издигнаха националния флаг на площад "Пилсудски" - голямо пространство в центъра на града, сравнено със земята от германските войски през войната. Сега на площада се намира Гробът на незнайния воин, срещу който се издига голям християнски кръст.

 

Церемониите в столицата бяха предшествани от възпоменателни прояви в населеното място Велун и полуострова Вестерплате до Гданск - първите станали обект на инвазията, - състояли се рано сутринта в точния час на атаката на 1 септември 1939 г.

 

Коментари

 1. 2019.09.02 | 11:20

  "Полша игнорира Русия на годишнината на Втората световна война", Вести.бг, 2 септ. 2019
  -----------

  „Тези сили на омразата беше необходимо да се възбуждат... омразата беше нужна на Европа. ...Трябваше... точка, около която би могла да се концентрира омразата... Това, което се разиграва сега, ще се преобразува в мощно чувство на омраза, което повече няма да може да се разбере така, както по-рано разбираха симпатията и антипатията... на физическия план. Понеже не просто хората ще ненавиждат. Средна и Източна Европа ще бъдат ненавиждани не от хората, а от определени демони, които ще живеят в хората. Времето, когато Източна Европа ще бъде ненавиждана даже повече, отколкото Средна Европа, това време скоро ще дойде. Налага се да разберем тези неща, тези неща не трябва да се приемат просто, лекомислено и несериозно. Те трябва да бъдат разбрани, ако хората се решат да търсят връзката с Духовния свят” (Християнска Наука за Духа или Антропософия, Рудолф Щайнер, Събр. съчин. том №180, лекция от 12.І.1918).

  Поради фактическото отричане на Христос – Бога-Син, Словото или Логоса, Управителя на човешката ДУХОВНА еволюция, ДУХОВНИЯ Водач на всеки човек и на цялото човечество, СПАСИТЕЛЯ на човека и човечеството... политиците и голяма част от народите на Западния свят ‒ Англия, Полша, САЩ, ... а също ес, нато, вече са сатанизирани (демонизирани)!

 2. 2019.09.01 | 19:06

  Ама никъде по снимките не видях нашето момче бе хора. Да не би да е объркало аероплана и да е фанало някъде към Москва? А, сетих се. Нали е военен може да е на учение под някой мост.

  1. 2019.09.01 | 20:01

   не тъпчи те в окопа а ти квичиш кат чумав нерез

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет