Ангела Меркел ще посети Полша за годишнината от Втората световна война

  • 30 август 2019 15:34

  • 335
  • 0
Ангела Меркел ще посети Полша за годишнината от Втората световна война
© Getty (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще участва в отбелязването на 1 септември във Варшава на 80-годишнината от избухването на Втората световна война, заяви днес правителственият говорител Щефен Зайберт, цитиран от ДПА.

Меркел ще се присъедини към германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, който се очаква също да посети Полша. По принцип не е обичайно германският президент и канцлер да участват заедно в задгранична визита, отбелязва ДПА.

Снощи президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отмени посещението си в Полша заради приближаването на урагана Дориан към Флорида. Тръмп обяви, че вместо него ще замине вицепрезидентът Майк Пенс.

На отбелязването на 1 септември ще присъстват 40 чуждестранни делегации с около 250 гости, включително държавни и правителствени ръководители. Официалните събития по случай годишнината ще започнат в ранните сутрешни часове на неделния ден във Велун (Централна Полша), първия град, бомбардиран от германските "Луфтвафе" преди 80 години. Ще присъстват Щайнмайер и полският президент Анджей Дуда.

Последвайте канала на

БТА
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини