ГРУ е стояло зад разстрела на грузинския гражданин в Берлин?

Убийството на грузинския гражданин Зелимхан Хангошвили в Берлин е извършено много професионално. Заради това германските власти са изключили престъплението да е било извършено по лични мотиви.

Според обширен материал във в. Берлинер Цайтунг, цитиран от иносми.ру, ликвидирането на етническия чеченец е било подготвяно дълго време и осъществено с математическа точност. Освен това задържаният за смъртта на Хангошвили мъж е имал разработен до педантичност план за бягство от Германия. Според източници от службите в няколко страни, членуващи в НАТО, най-вероятно зад показния разстрел да е стояло Главното разузнавателно управление (ГРУ) в Москва. В полза на тази версия е говорила и биографията на загиналия.

Хангошвили е участвал във Втората чеченска война (1999-2009 г.) на страната на отцепниците срещу Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През. След края на конфликта той е работил в звено за борба срещу тероризма в Грузия, а по-късно и в Украйна. Чеченецът е съветвал Киев как да се борят срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна

Хангошвили в последно време е живеел в Германия със статут на бежанец. Той се е ползвал с уважение сред сънародниците си в Берлин.

Близки на жертвата са обвинили за смъртта на мъжа чеченския лидер Рамзан Кадиров. Засега президентът на автономната руска република в Северен Кавказ не е коментирал думите на роднините на Хангошвили.

 

Коментари

 1. 2019.08.27 | 09:05

  чудя се как лично путин не му е пратил една дамаджана с новичок, ами ще го стрелят.

 2. 2019.08.26 | 19:28

  Тази история за ГРУ е съшита с бели конци,както и историята-,,Скрипал"...

 3. 2019.08.26 | 17:53

  Дългата ръка на ГРУ.

  1. 2019.08.26 | 18:03

   Как не се сещаме, че ГРУ избива и нашите прасета, вкл. и свине - майки. Ъмм - "дълга ръка", много дълга, а как само я удължават истинските извършители, за да пренасочат подозренията и прикрият собственото си деяние.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет