ЕК: Великобритания трябва да изчисти финансовите си сметки с ЕС дори и при Брекзит без сделка

  • 26 август 2019 15:39

  • 1358
  • 2
ЕК: Великобритания трябва да изчисти финансовите си сметки с ЕС дори и при Брекзит без сделка
© Getty Images/Guliver

ЕС очаква Великобритания да изпълни всички поети финансови задължения по време на членството в съюза дори и при Брекзит без споразумение. Това заяви днес говорителка на Европейската комисия, цитирана от Ройтерс.

"Всички задължения, които са били поети от 28-те държави членки, трябва да бъдат спазени. Това важи в особена степен за сценария без споразумение, при който от Обединеното кралство ще се очаква да продължи да изпълнява всички поети по време на членството в ЕС задължения", заяви говорителката Мина Андреева. "Уреждането на сметките е от съществено значение за положителното начало на нови отношения, които да се основават на взаимно доверие", заяви тя.

Андреева допълни, че Лондон засега не е повдигал официално въпроса пред Брюксел.

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че ако Великобритания напусне без споразумение, от юридическа гледна точка тя вече няма да дължи сумата от 39 милиарда лири по сметката за раздялата с ЕС, договорена от предишния министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в

Последвайте канала на

БТА
1358 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.26 | 16:13

1

da taka e vsicki napuskashti darjavi prestapnata evropa triabva da si platiat na pederasite i hemafroditite ot evropa za robstvoto na koeto sa bili podlojeni.

дЖеси Жуката

2019.08.26 | 18:08

2

Stiga riva ve pIdal, she plashtash che i guza ti butilka she nabiem!!! mamito ti pidirastko!

Добави коментар

Водещи новини