ЕС се обявява против връщане на Русия в Г-7

Европейският съюз е против всякакво безусловно предложение към Русия да се върне в клуба на най-развитите световни икономики - Г-7. Така отговори на идеята на американския президент Доналд Тръмп висш служител на блока, цитиран от Ройтерс.

Седемте лидери на най-развитите индустриални държави щи се срещнат във френския курорт Биариц този уикенд.

Форматът беше известен като Г-8 преди Русия да бъде изключена през 2014 г. след анексията на Крим и подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна.

Служителят, помолил да остане анонимен, каза, че причините за изключването на Москва все още са в сила и че всяко предложение за безусловно връщане ще бъде контрапродуктивно и признак на слабост.

Коментари

  1. 2019.08.22 | 14:01

    а, ес да не би да е в Г7???? че да дава акъл.

  2. 2019.08.22 | 13:55

    За какво връщане бълнува болшевишкия поклонник Тръмп ? Условието е едно и въобще не е изпълнено и на 1 % -- връщане на Крим на Украйна и възстановяване на граничната бразда с Русия !

  3. 2019.08.22 | 13:45

    ВИЕ БЕЗ РУСИЯ ГО ДОКАРАХТЕ МАЙ ДО ТАМ, ТРЪМПИ ДА ИСКА ДА ВИ КУПУВА ТЕРИТОРИИТЕ....ВЕРОЯТНО ЗАЩОТО СТЕ "СИЛНИ", СЛЕД КАТО ИЗКЛЮЧИХТЕ РУСИЯ? И ОТ САНКЦИИ, ПО АКЪЛА НА САЩ, МАЙ ЩЕ ГО ДОКАРАТЕ ДО "ПРОСЕШКА ТОЯГА", ВМЕСТО ДА СИ ПРОДАВАТЕ СТОКИТЕ НА НЕОБЯТНИЯ РУСКИ ПАЗАР! А, И ПУТИН КАЗА ВЧЕРА, ЧЕ НЕ ИСКА ДА Е В ТОЗИ "ФОРМАТ"....

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет