Правителствен самолет взе главата на председателя на полския парламент

  • 08 август 2019 15:46

  • 764
  • 2
Правителствен самолет взе главата на председателя на полския парламент
© Getty (архив)

Председателят на полския парламент Марек Кухчински обяви, че подава оставка заради скандал с правителствен самолет, предаде АП.

Твърди се, че Кухчински и семейството му са използвали правителствения самолет за лични цели. Случаят създава риск от накърняване на репутацията на управляващата партия "Право и справедливост" в навечерието на парламентарните избори в Полша през октомври.

Кухчински обяви днес на пресконференция, че ще подаде оставка, като до него беше партийният лидер на "Право и справедливост" Ярослав Качински.

Полският политически живот от няколко дни бе обхванат от скандала с Кухчински, след като медии и политически опоненти разкриха как той редовно е ползвал правителствения самолет, за да лети от Варшава до родния си град Жешов, намиращ се на около 280 км южно от полската столица.

Последвайте канала на

БТА
764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.08 | 18:18

2

Тоя ,,гл.шеф на тайно разузнаване" е тотално изкукал...!!!

гл. шеф на тайно разузнаване

2019.08.08 | 17:28

1

до цял свят. от. гл. шеф на тайно разузнаване. получихме информация за нашият румен крумов йрданов. гр. кюстендил. ул. гърлянси черешарник.10. че нашият румен щели даго убиете. ние за вас имаме заснети матреяли. в всяка стая на румен има камери. като го няма румен всичко се наблюдава.и сутринта засякохме малка змия. в стаята на румен. до 24ч несили махнете насекомите в всеки от вас ще пуснеме химическа отрова. и щеви сменяме един по един. прърво ще почнеме от съседите. на румен. румен какво и даго ухапе ние имаме против отровата. но ухапели румен нещо щеви смениме първо в вас съседите. и отровата ще остане у вас от румен. и с против отровата ще спасиме румен. имаме сведения че правиделството на българия . е наредило да пускат змий. и смоци на румен

Добави коментар

Водещи новини