Близо 400 кг хероин бяха открити в контейнер във Великобритания

  • 07 август 2019 06:56

  • 525
  • 0
Близо 400 кг хероин бяха открити в контейнер във Великобритания
© Getty Images/Guliver (архив)

Британската агенция за борба с престъпността е иззела 398 кг хероин, скрити в контейнер с пратка от кърпи и халати. Това е едно от най-големите количества дрога, залавяни във Великобритания, предаде Франс прес.

Наркотикът е на цена около 43 милиона евро при препродажба. Той е иззет на 2 август на кораб контейнеровоз във Филикстоу, пристанище на източния бряг на Англия, откъдето корабът се готвел да отплува за Антверпен, Белгия.

След като иззела хероина, британската полиция върнала контейнера на мястото му и пуснала кораба да отплава от Филикстоу. При пристигането му в Антверпен контейнерът бил качен на камион и откаран в Ротердам под постоянното наблюдение на полицията.

В понеделник, когато контейнерът бил разтоварен, холандската полиция извършила два ареста, а британските власти задържали мъж в Бромсгроув, в централна Англия.

"Изземането на толкова голямо количество хероин е резултат от целево разследване, основано на разузнавателна информация и водено от Агенцията за борба с престъпността, с участието на британски и международни партньори", заяви представител на агенцията. "Почти сигурно е, че част от дрогата е щяла да бъде продадена в Обединеното кралство", добави той.

Последвайте канала на

БТА
525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини