Тийнейджърът, който хвърли 6-годишно дете от лондонска галерия, остава в ареста

  • 06 август 2019 16:18

  • 1295
  • 1
Тийнейджърът, който хвърли 6-годишно дете от лондонска галерия, остава в ареста
© Gettyimages (архив)

Лондонски съд постанови 17-годишното британско момче, което през уикенда хвърли френско дете от платформата за наблюдение на музея за модерно изкуство Тейт в Лондон, да остане в ареста по обвинение за опит за убийство, предадоха световните агенции.

Инцидентът стана в неделя следобед. 6-годишното френско момче било със семейството си на посещение в музея. То било хвърлено от британския тийнейджър от платформата за наблюдение на десетия етаж. Момчето паднало върху покрив на петия етаж. Веднага му е оказана помощ и е откарано с хеликоптер в близка болница. Детето е в критично, но стабилно състояние. То има множество фрактури, сред които счупване на гръбначния стълб, мозъчен кръвоизлив, фрактури на краката и на ръцете, разказа британският прокурор Шон Морган.

Днес при явяването си в съда тийнейджърът, хвърлил детето, изглеждал ''спокоен''. Според полицията той не е познавал жертвата. Засега следователите говорят за "изолирано събитие, без ясен и очевиден мотив". Той ще се яви отново в съда в четвъртък.

Очевидци на инцидента разказват как са чули силен трясък от падането на детето, последван от писък на майка му: "Къде е синът ми?". Жена разказва, че заедно с двете си дъщери била следвана за известно време на същата платформа от непознат. Тя казала на децата си да стоят настрана от него, защото се държал странно.

След като хвърлил детето, нападателят бил обграден от други посетители, докато дошла полицията, разказват други очевидци.

Последвайте канала на

БТА
1295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2019.08.06 | 18:36

1

Зомбирани деца! Това прави екрана с детските мозъци.

Добави коментар

Водещи новини