Великобритания ще похарчи допълнително над 2 милиарда лири за подготовка за Брекзит без сделка

  • 01 август 2019 07:31

  • 605
  • 0
Великобритания ще похарчи допълнително над 2 милиарда лири за подготовка за Брекзит без сделка
© pixabay

Правителството на Великобритания каза, че заделя 2,1 милиарда лири за подготовка за излизане от Европейския съюз без сделка, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Финансовият министър Саджид Джавид заяви, че допълнителните пари за Брекзит ще бъдат използвани за наемане на 500 гранични служители, осигуряване на снабдяване с лекарства, информиране на обществеността и други дейности. Правителството планира да похарчи 1,1 милиард лири веднага. Милиарди лири бяха похарчени преди първоначално предвижданата дата за Брекзит на 29 март.

Министър-председателят Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е казва, че Великобритания ще напусне ЕС на новата дата 31 октомври със или без сделка. Икономисти предупреждават, че никакви приготовления не могат да премахнат отрицателните последици от Брекзит без сделка.

Много инвеститори казват, че Брекзит без сделка би предизвикал сътресения в световната икономика, би вкарал Великобритания в рецесия, би причинил смут на финансовите пазари и би отслабил позицията на Лондон като водещ международен финансов център.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини