Убитият карабинер в Рим не е носел оръжие по време на нападението

Според италианските власти офицерът карабинер, който бе смъртоносно прободен с нож при спречкване с двама американски тийнейджъри, си е забравил оръжието във вечерта на убийството.

Независимо от това той и партньорът му дори не са имали време да реагират и да използват оръжие, а извършителите са избягали, предаде БТА, цитирайки АП. На пресконференция днес генерал Франческо Гаргаро от службата на карабинерите защити реакцията на подопечните си, като съобщи първите подробности за спречкването, при което офицер Марио Черчиело Рега бе смъртоносно прободен с нож.

Американските тийнейджъри Финеган Лий Елдер, на 19 години, и Гейбриъл Кристиан Натал-Хджорт, на 18 години, бяха арестувани в петък за убийството на карабинера. Той и партньорът му Андреа Вариале се отзовали на сигнал на мъж, който обяснил, че двама американци са му откраднали чантата по време на наркосделка.

Тийнейджърите откраднали мобилен телефон и портфейл от мъжа, на когото после казали, че ще може да си получи обратно вещите срещу 100 евро. Мъжът съобщил за престъплението в полицията и уговорил среща с крадците. Но вместо него се появили карабинерите и били нападнати с нож.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет