Швеция отхвърли гневен изблик на Тръмп заради арестувания американски рапър

  • 26 юли 2019 15:47

  • 1006
  • 0
Швеция отхвърли гневен изблик на Тръмп заради арестувания американски рапър
© Getty Images/Guliver

Швеция отхвърли днес гневен изблик на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който настоя за освобождаване на задържания в скандинавската страна рапър ASAP Rocky, обвинен в нападение, предаде Ройтерс.

Най-известен с песента си "Хвалете Господ", 30-годишният изпълнител, продуцент и модел, чието истинско име е Раким Майерс, бе арестуван преди три седмици в Стокхолм след кавга с двама мъже. Рапърът бе обвинен в нападение и ще бъде изправен пред съда идната седмица.

Тръмп, който настоя миналата седмица от шведския премиер Стефан Льовен да го освободи, обяви в Туитър, че е много разочарован и поиска от министър-председателя "да третира американците справедливо".

"Направили сме толкова много за Швеция, но не и тя за нас. Швеция трябва да се съсредоточи върху реалния проблем с престъпността", подчерта той.

Говорител на шведското правителство заяви днес, че правителството няма да се намесва в работата на правосъдните органи.

Самият Майерс твърди, че е невинен и че двамата мъже го провокирали. Ако бъде признат за виновен, той е заплашен от две години в затвора. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини